Found Objects

Het verhaal

Found Objects is een open source ontwerptool die parametrisch vormen creëert uit het overgebleven plaatmateriaal van CNC-projecten: de machine een eigen wil geven!

Met deze tool wil Fiction Factory de gemeenschap van makers, ontwerpers en producenten helpen hun CNC-afval te verminderen en tegelijkertijd een nieuw materiaal te creëren.

Het materiaal

Aangezien het materiaal wordt gegenereerd uit onvolledige platen hout, zijn geen twee vormen hetzelfde. Hierdoor zijn maar een paar dingen zeker: het materiaalsoort, de lengte en de maximale breedte. Hetzelfde geldt voor de algehele vorm die ook kan worden aangepast: van geometrisch en hoekig tot afgerond en organisch. Het is mogelijk om een ​​bepaald materiaal en een bepaalde dikte te specificeren of om te werken met alle materialen die momenteel in productie zijn door ‘Materiaal X’ of ‘Elke dikte’ te kiezen. Hoe flexibeler je bent in je selectie, hoe groter de kans dat je materiaal gevonden wordt!

De mogelijkheden

Dit materiaal kan je helpen bij het maken van unieke producten zoals tafels, stoelen, kasten en nog veel meer. Om hierbij te helpen, bieden we een services zoals advies en hulp bij prototyping, ontwerp en engineering. Samen laten we de Found Objects-community groeien.

Meer weten? 

  • Vul hier ons contact- en bestelformulier in
  • Lees hier meer over het proces en download software.

Found Objects is onderdeel van het Better CNC Factory project geïnitieerd door Fiction Factory, IAAC en Jesse Howard voor Better Factory.

De volgende partijen werken hieraan mee:

Dit project heeft financiering ontvangen van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst 951813.