Professioneel bouwatelier

Fiction Factory bestaat 27 jaar. Van een tweemanszaak met één schroefmachine en decoupeerzaag zijn we uitgegroeid tot een professioneel en goed geoutilleerd bouwatelier. Hier werken ruim veertig man in vaste dienst. Evenveel freelancers schakelen we in voor bijzondere projecten.

Wat maken we?

Fiction Factory maakt wat je maar kunt bedenken: theaterdecors en tentoonstellingen, winkelinterieurs en restaurants, maar ook ingewikkelde one off-producties en stands. Deze maken wij in opdracht van architecten en ontwerpers. Daarnaast maken we in onze werkplaats in Amsterdam meubels waar we in geloven, en een uniek, verplaatsbaar huis, het Wikkelhuis.

Breed spectrum

Onze vakmensen kunnen alles maken, van vrijwel ieder materiaal, met praktisch alle technieken. Fiction Factory heeft een hout-, metaal- en textielwerkplaats. Bij specifieke opdrachten kunnen we terugvallen op ons brede netwerk van specialisten.

Kan niet bestaat niet

Hoe je met een plan bij Fiction Factory komt, maakt niet uit: of het een schets op een bierviltje is of een in detail uitgewerkte bouwtekening. Fiction Factory werkt met gerenommeerde ontwerpers uit binnen- en buitenland, maar ook met de startende ondernemer die z’n plannen wil vormgeven. Wij denken praktisch,  probleemoplossend en creatief mee met klant en ontwerper.

Goede voorbereiding

Na het eerste gesprek maken we een offerte. Is die akkoord, dan zetten de tekenaars het ontwerp in de computer, bij grote projecten in 3D, zodat de bouwers en ontwerpers nooit voor vervelende verrassingen komen te staan. Na bespreking van de tekening, gaan de vakmensen in de werkplaats aan de slag.

Op tijd klaar

Binnen de afgesproken termijn leveren we vakkundig gemaakte waar voor je geld. We zijn namelijk ook nog eens goed in logistiek. Dat moet wel, want jaarlijks rijden ruim honderd eurotrailers met door ons gemaakte spullen naar musea, beurzen, winkels, projecten en tentoonstellingen.

Amsterdam-Noord en daarbuiten 

Of we bouwen in Londen of Barcelona, Seoul of Bahrein, Amsterdam of Almere, onze mensen zijn eraan gewend om onze opdrachten op iedere locatie, vindingrijk en stressbestendig, binnen de gestelde termijn, op te leveren.